12 Haziran 2008 Perşembe

İsviçre 1 - Türkiye 2

Bir anda bastıran beklenmedik yağmur bütün planımızı alt üst etmişti. Yağmur Tümer, Arda, Gökdeniz ve Nihat'ı adeta oyundan düşürdü. Fatih Terim Semih'i oyuna ilk yarıda soksaydı maçı daha erken çevirebilirdik.Nitekim ilk yarıda sadece Arda'nın kafasından seken topta tehlike yarattık. O da direkte patladı zaten. Rakipte ise en iyi oynayan Türklerdi. Hakan takımını öne geçirdikten sonra çok net bir pozisyon yakaladı. Onu da atsaydı zaten maç biterdi. Hakan'ın attığı golden sonra sevinmeyerek Podolski tadı yakaladığını da söyleyelim.Bu arada zeminin o dakikalarda oynanmaz hale geldiğini belirtmek lazım.Neyse ki 2. yarıda hem yağmur durdu,hem de Fatih Terim mantıklı hamleler yaptı. 2. yarıda daha etkili olan taraf bizdik. Özellikle Semih çok faydalı oldu. Nihat'ın ortasında vuruken Semih gol olurken Şentürk'tü. Ondan sonra Tuncay ve Hamit'in bütün Türk halkını kanser etme çalışmalarını izledik. İsviçre'nin kontra atakları Volkan'da son buldu.Helal olsun Volkan.Son dakikalarda maç boyunca İsviçre adına çalışan Tuncay'ın attığı müthiş pasta Arda içeriye daldı,biraz da şansının yardımıyla golü yazdı. Bu galibiyeti fazla hakettiğimiz söylenemez ama yine de kazandık işte.
Kazım Kazım ın o kadar geç girmesi mantıksızlıktı. Hamit'i de artık sağ bekte görmek istemiyoruz. Tuncay iki maçtır rezil ediyor. Fatih Terim'in bunları görmesi gerek.Bir de oyuncu değişikliklerini ilk yarıda yapması gerekiyordu. Rıdvan Dilmen o kadar yırtındı ki bir ara sahaya inip değiştir artık şunları diyecek zannettim. Tümer,Tuncay ve Nihat kötüleri, Volkan, Arda ve Semih'te iyileri oynadılar Türkiye adına.

Şimdi rakip Çek Cumhuriyeti. Puanımız,averajjımız, atıığımız-yediğimiz gol sayısı hep aynı. Galibiyet bizi çeyrek finale çıkaracak.Beraberlikte ise uzatmalar oynanmadan penaltı atışlarına geçilecek.Ben demiyorum kitap diyor.Kural 7.08.

Dünkü performansımızın Çekler karşısında yeteceğini zannetmiyorum. Çok daha ekstra işler yapmak lazım.

Stat: Saint Jakob Park
Hakemler: Lubos Michel , Roman Slysko , Martin Balko (Slovakya)
İsviçre: Benaglio , Lichtsteiner , Müller , Senderos , Magnin , Behrami ,Gökhan İnler , Fernandes (Dk. 75 Cabanas ), Barnetta (Dk. 66 Vonlanthen ), Hakan Yakın (Dk. 85 Gygax), Eren Derdiyok
Türkiye: Volkan , Hamit, Emre Aşık, Servet , Hakan Balta , Gökdeniz (Dk. 46 Semih ), Aurelio , Tümer (Dk. 46 Mehmet Topal ), Arda , Nihat (Dk. 85 Kazım ), Tuncay
Goller: Dk. 32 Hakan Yakın (İsviçre), Dk. 57 Semih, Dk. 90 Arda (Türkiye)
Sarı Kartlar: Dk. 31 Tuncay, Dk. 41 Aurelio, Dk. 48 Hakan Balta (Türkiye), Dk. 55 Eren Derdiyok (İsviçre)

Hiç yorum yok: