11 Haziran 2008 Çarşamba

Hollanda 3 - 0 İtalya

Dünya Şampiyonu karizması nasıl yok edilir?İşte bu sorunun cevabını verdi portakallar. Onları bu turnuvanın favorilerinden biri olarak görmeme rağmen (gruptan çıkamaz diyenlerin aklını almak gerek) bu kadar etkili bir performans sergileyeceklerini tahmin etmiyordum. Aslında İtalya ezildi demek de yanlış çünkü İtalya'nın kaçırdığı çok net pozisyonlar var. İtalya bu kadar iyi oynayan bir takım karşısında bile bu kadar pozisyon bulabiliyorsa Fransa'nın bu rezalet oyununu 4 lemesi gerekir.Hollanda'da en çok beğendiklerim van Bronckhorst, bir diğer aslanım Sneijder ve van der Sar 'dı. Hayatı boyunca bu portakal rengi futbolculara ve taraftarlara inanılmaz bir sempati beslediğim için her golde sevinden uçtuğumu da söylemem gerekiyor. Ayrıca ilk golün net ofsayt olduğunu iddia edenler dışarıda yatan İtalyan oyuncuyu ya farketmediler ya da yabancı bir kanaldan izlerken yapılan yorumu anlamadılar diye düşünüyorum. En nihayetinde turnuva'nın şimdiye kadar ki en güzel maçını izledik. Hollanda'lılar bu kupaya ayrı bir renk katacak. Donadoni en az final bir ihtimal de yarı final dışındaki tüm sonuçlarda tekmeyi yer. "İtalyanlar Del Piero'ya kaldılarsa işleri zor" diyen Erman Toroğlu'nun Del Piero'nun bu sezon Serie A da gol kralı olduğundan haberi var mıdır acaba?

Stat: Stade De Suisse
Hakemler: Peter Fröjdfeldt, Stefan Wittberg, Henrik Andren
Hollanda: Van Der Sar, Ooijer, Boulahrouz (Dk. 77 Heitinga), Mathijsen, Van Bronckhorst, De Jong, Engelaar, Kuyt (Dk. 81 Afellay), Van Der Vaart, Sneijder, Van Nistelrooy (Dk. 70 Van Persie)
İtalya: Buffon, Panucci, Barzagli, Materazzi (Dk. 54 Grosso), Zambrotta, Ambrosini, Pirlo, Gattuso, Camoranesi (Dk. 75 Cassano), Toni, Di Natale (Dk. 64 Del Piero)
Goller: Dk. 26 Van Nistelrooy, Dk. 31 Sneijder, Dk. 79 Van Bronckhorst (Hollanda)
Sarı kartlar: Dk. 59 De Jong (Hollanda), Dk. 27 Toni, Dk. 35 Zambrotta, Dk. 51 Gattuso (İtalya)

Hiç yorum yok: