28 Ağustos 2008 Perşembe

Kuralar

A grubu: Chelsea, Roma, Bordeaux, Cluj
B grubu: Inter, Werder Bremen, Panathinaikos, Anorthosis
C grubu: Barcelona, Sporting Lizbon, Basel, Shakhtar Dontesk
D grubu: Liverpool, Psv Eindhoven, Marsilya, Atletico Madrid
E grubu: Man. United, Villarreal, Celtic, Aalborg
F grubu: Lyon, Bayern münih, Steaua bükreş, Fiorentina
G grubu: Arsenal, Porto, Fenerbahçe, Dinamo kiev
H grubu: Real madrid, Juventus, Zenit Petersburg, Bate Borisov

Klişe tabirle orta şekerli bir kura oldu bu. Chelsea ve Roma'nın olduğu A grubuna düşmeyelim de ne olursa olsun diyordum sıra bizim torbaya geldiğinde. Nitekim fena kura olmadı. Arsenal 1. liği zaten alır da Porto ve Dinamo Kiev bizi geçen sene PSV ve CSKA' nın yaptığından daha çok zorlayacak gibi. Quaresma gitse de Porto güçlü ekip. Dinamo Kiev Spartak' a 2 maçta 8 gol atarak geldi ama Spartak Moskova MTK'dan çok mu üst seviyedeydi derseniz hayır derim. Allah'ın kışında Kiev'de yapacağımız maç çok zor geçecektir. 2 sene öncesinden kalan bir hasabımız da var onlarla. Ne diyelim hayırlısı olur inşallah....Diğer grupları da yazardım ama ödeve batmış durumdayım. Fenerbahçe maçları dışında rahatça oturacak vaktimiz yok. Ne biçim hayat bu?

Zafer!

26 Ağustos 2008 Salı

Milan Baros Aslan Oldu

Kardeşim ben Fenerli değil miyim? Ben değil Webaslan diyor zaten Aslan oldu'yu. Kartvizitinde Euro 2004 gol kralı yazmasa bugün gördüğü değeri asla göremeyecek bir adamdır Milan Baros. O turnuva' nın üzerine koyabilmiş midir? Hayır. Gel gör ki Türkiye standartlarının üstünde bir oyuncu olduğu ortada. Fenerbahçe sezonu transfersiz kapatırsa Galatasaray uzun yıllar sonra ligin en iyi kadrosuna sahip takım ünvanını almıştır bugün itibariyle. Baros'u bilmem de Kewell' dan tırsarım ben. Yine de Baros son yıllarda oynadığı havada takılırsa çok verimli olmaz da havaya girerse golleri sıralar.

"Ümit mi Nonda mı kulübeye?" sorusuna Skibbe cevap verecek. Benim cevap beklediğim soru son yıllarda "bizim parayla pulla işimiz olmaz ruh muh bilmemne, hep başkanınızın parası " muhabbetleri yapan Galatasaraylı arkadaşlar şimdi neden tüküre tüküre "Kewell' ı aldıkk...Ooo Baros'da bizde, büyük başkan helal olsun" diyor. Kewell ve Baros Galatasaray ruhuna mı tav oldular? Biri bana onu açıklasın.

24 Ağustos 2008 Pazar

Shevchenko Yeniden Milan'da

San Siro'da kralken "çocuğum İngilizce öğrenecek" bahanesiyle Abramovich ve sıcak parasının yanına kaçmıştı. Mourinho'yla yıldızı hiç barışmadı. Hatta oynamazken Abramovich' le yakınlığı vasıtasıyla Mourinho' nun kuyusunu kazdığını bile söyleyenler var. Grant' de kendisine yüz vermeyince çareyi geri dönmekte bulmuş Sheva. Milan' da ondan sonra forveti bir türlü oturtamamıştı. Onlar için de hayırlı olur ama bakalım taraftar onu eskisi gibi bağrına basacak mı? En kısa sürede form tutması gerek. 7 numarayı da Pato'dan alıp ona geri vermezler herhalde.

Chelsea'nin onun için ödediği 45 Milyonun karşılığı 47 maçta 9 gol oldu. Maç başına neredeyse 1 Milyon. Vay anasını! Abramovich' e koymaz gerçi.


Dershane hayatı da beni vurdu bu arada. Yoğun program zırvası yüzünden bloga yazamaz oldum ama elden bir şey gelmiyor. Bugün sınav olduk, iyi sonuç aldım, rahatız 2 gün.