14 Haziran 2008 Cumartesi

İsveç 1 - İspanya 2

Ruslar kızar ama grubun liderini belirleyecek maçtı bana göre. İspanya golü atana kadar sahanın tek hakimiydi; ancak o ilginç korner organizasyonundan gelen golden sonra etkili olamadılar. İsveç sağlı sollu ataklarlar kalelerini yoklarken onlar seyrettiler. Puyol da sakatlanıp oyuncan çıkınca savunma zayıfladı. Hal böyle olunca Ibrahimovic affetmedi. Favori oyuncularımın müthiş performansı devam ediyor. Ibrakadabra'nın insan olmadığını da anlamış olduk o pozisyonda. Şut çekerken yerdeki ayağına Ramos tekmeyi yapıştırdı fakat hissetmedi bile. Hissetmişsede 1 cm bile oynamadı yerinden. O nasıl güçtür. Maçı atv'den izledim. İzlemez olaydım. Kim olduğunu bilmediğim spiker bozuntusu ilk yarı boyunca Kenneth Anderson'u andı. Önce Ibra'yı ona benzetti, daha sonra bazı pozisyonlarda karıştırıp İsveçlilere Kenneth Anderson diye seslendi. Karıştırdım türü bir açıklama yaptıktan sonra İsveç'in 90 lardaki kadrosundan ve yine yeni yeniden Anderson'dan bahsetti. Böyle saçmalık olmaz. Lig tv'yi açtım orda karşıma Öztürk Pekin çıktı. Allah kahretsin. 2. yarı başında Ibra oyundan çıktı. İsveç orada bitti. Bu arada atv li spikerin onun yerine oyuna giren Rosenberg'e "21 maçta 6 golü var, çok büyük bir golcü" dediğini de belirtelim. Vay anasını. Ibra çıktı İsveç bitti dedik ama İspanya'da çok etkili değildi. Bir kaç pozisyon buldular ama değerlendiremediler. Tam maç bitti demişken gol kralı olmaya kararlı olan Villa son dakika golüyle takımına çeyrek final vizesini getirdi. İsveç adına üzüldüm zira bu grubun ikincisi Hollanda ile oynayacak. İspanya 1, İsveç 2 olur bu grupta. Villa atar, Silva da böyle oynarsa Valencia başkanı coşmaz mı?

Stat: Tivoli Neu
Hakemler: Pieter Vink, Adriaan Inia, Hans ten Hoove (Hollanda)
İsveç: Isaksson, Stoor, Mellberg, Hansson, Nilsson, Svensson, Andersson, Ljungberg, Elmander (Dk. 79 Sebastien Larsson), Ibrahimovic (Dk. 46 Rosenberg), Henrik Larsson (Dk. 87 Kallstrom)
İspanya: Casillas, Ramos, Puyol (Dk. 24 Albiol), Marchena, Capdevila, Senna, Iniesta (Dk. 58 Cazorla), Xavi (Dk. 58 Fabregas), Silva, Villa, Torres

Goller: Dk. 15 Torres, Dk. 90 Villa (İspanya), Dk. 34 Ibrahimovic (İsveç)
Sarı kartlar: Dk. 53 Marchena (İspanya), Dk. 54 Svensson (İsveç)

Hiç yorum yok: