16 Haziran 2008 Pazartesi

Türkiye 3 - Çek Cumhuriyeti 2


Böyle acayip bir maça ne denir ki? Ne sistemimizle ne anlayışımızla dünya futboluna uymadığımız ortada;ama çeyrek finaldeyiz. Böyle bir kaos anlayışından bir şeyler çıkartmak inanılmaz bir olay. Türk milli takımı, hakkında hep olumsuz konuşan benle bir Ahmet Çakar - Fenerbahçe ilişkisi oluşturdu. Portekiz maçı sonrası böyle olacak deseler ne derdim tahmin edemiyorum.

Maç öncesi Çekler 2-0 veya 2-1 alır diye tahmin ediyordum. 70. dakikada da ondan farklı bir durum yoktu. Hele ilk yarı boyunca en ufak bir şey üretmeyen bu takımın 2 farkla geride olmasına duacı olmalıydık. 2. yarıda gelen hareketlilik de sonuçsuz kalacak gibiydi; ancak bir anda Sabri'nin nefis pasında Hamit ceza sahasına köşeden daldı, topu öbür köşeye yuvarladı Arda' da Cech'in uzanamayacağı yere yolladı topu. Şimdi Hamit'in ileri çıktığında takıma yaptığı faydayı herkes görüyor. Fatih Terim 2 buçuk maç onu beke mahkum etti. Eğer bir dahaki maçta da bek başlarsa kör Fatih Terim yazılı pankartımla stadyumda olacağım. 2. yarı gol yememeye oynayacağı belli olan Çekler'e karşı Semih'i oyundan almanın da mantığı nedir anlamadım. Derken sahada ne yaptığı belli olmayan Mehmet Topal'ın yerine Kazım Kazım girdi ve ne kadar abuk subuk hareket varsa hepsini yaptı ama dedik ya Hamit coştu diye. Mehmet'in çıkınca orta sahaya geçen Hamit bence maçın en kritik performansına imza attı. 2.5 asist. O değişiklikten sonrası zaten büyük bir karmaşa ve "ne yaptın Cech" durumu. Maç öncesi kesin her topu kurtarır bu dediğim adam öyle kritik bir yerde yumurtladı ki maç penaltılara gitse o moral bozukluğuyla bir şey kurtaramayacağını düşündüm bir an. Ne kadar yetenekli ve meşhur biri olursan ol her zaman böyle takımını yakma riskin oluyor işte.Nitekim hemen sonraki atakta Nihat bir tane daha yazınca tamamen çöktü. Önce Manchester United finali ondan sonra bu maç. Cech için unutmak isteyeceği bir sezon olacak bu. Ondan sonrası ise dengesizlerin kralı Volkan Demirel şov. Yine yaptı yapacağını Volkan. O pozisyon maçın bitmesine 1 dakika kala değil 10 dakika kala olsaydı ne olacaktı? Bu maçı bilgisayar oyunlarına bağlamayı düşünüyordum ki ekşi sözlükte Volkan hakkında nefis bir entry ile karşılaştım. Okocha nickli yazar yazmış. Buraya koymamın bir mahsuru yoktur herhalde.

kendisi fifa 98'den kalma bir futbolcudur. fifa 98 zamanında q tu$u ile yapılırdı bu hareketler. yapan ki$ide kırmızı kart görürdü. daha sonra ea sports bu i$in saçmalıgını anladı sonraki fifalarda bu gereksiz tu$u kaldırdı. lakin volkan'da bu tu$ hala varlıgını sürdürüyor. ben arkadaki fotografci kılıgına girmi$ kel adamdan $üphelendim. q tu$una o basmı$ olabilir..

Gerçekten de böyle bir adam bu Volkan Demirel. Her neyse onun yerine geçen Tuncay'a şut bile gelmedi ve Türkiye çeyrek finale çıkmayı başardı. Öndeyken Koller 'i çıkarıp Baros'u almayan Brückner'in ekmeğimize yağ sürdüğü de bir gerçek tabii.

2 maçtır öyle ya da böyle geri dönmeyi başarıyor Türkiye. Hem de öyle ahım şahım bir futbol oynamadan. Goal II filmindeki Şampiyonlar Ligi finalinde böyle bir geri dönüş vardı. "Bi gidin işinize ya " deyip sinirlenmeme yol açmıştı. Böyle gerçekdışı futbol senaryoları yazmayın demiştim. Bu maç için ne diyebilirim ki?

Bundan sonraki maçımız 20 sinde. Hırvatistan ile oynayacağız. Çekler'den daha üst düzey bir takım oldukları ortada. Daha geçen hafta turnuvaya en fiyakalı girişlerden birini yapan Almanlara sahayı dar ettiler. Birkaç ay önce Wembley'de 100.000 İngiliz'e nasıl buz kestirdiklerini çoğu kişi hatırlıyordur. Kısacası işimiz bu maçtan daha da zor olacak; ama imkansız değil onları yenmek. Zaten bu maçtan sonra kimse imkansız demesin bu takıma. Hırvatları Almanlara tercih edeceğimi söylemiştim. O maçta Volkan ve Aurelio oynayamayacak. En iyisi ben yine olumsuz konuşayım maç öncesi. Bakarsın yine kazanırız.

Bu maç vesilesi ile ülkede ne kadar taramalı tüfek var öğrenmiş olduk. Arkadaşım bari adam gibi alın tabancanızı sıkın havaya. Tüfekler nereden çıktı? Çüş.

"Çek" kelimesi ile yapılan kombinasyonlarla atılan başlıklara uyuz oluyorum.Misal ÇEKilin. Ne kadar da yaratıcı. Anlamadığım diğer nokta da bütün televizyonlardaki dünya bizi konuşuyor bölümleri. Kardeşim sen zaten Avurpa Şampiyonası'ndasın. Oynanan en dandik maç bile bir şekilde dünya basınında yer buluyor. Böyle bir geri dönüş tabii ki yer alacak. Bu nasıl bir eziklik kompleksidir?

Stat: Stade De GeneveHakemler: Peter Fröjdfeldt , Stefan Wittberg , Henrik Andren (İsviçre) Türkiye: Volkan , Hamit , Emre Güngör (Dk. 61 Emre Aşık ), Servet , Hakan Balta , Arda , Tuncay , Mehmet Topal (Dk. 57 Kazım ), Aurelio , Semih (Dk. 46 Sabri ), Nihat Çek Cumhuriyeti: Cech , Grygera , Ujfalusi , Rozehnal , Jankulovski , Galasek , Matejovsky (Dk. 39 Jarolim ), Polak , Sionko (Dk. 84 Vicek ), Plasil (Dk. 78 Kadlec ), Koller Goller: Dk. 34 Koller, Dk. 62 Plasil (Çek Cumhuriyeti), Dk. 75 Arda, Dk. 88 ve 90 Nihat (Türkiye) Sarı Kartlar: Dk. 6 Mehmet Topal, Dk. 10 Aurelio, Dk. 73 Emre Aşık (Türkiye), Dk. 76 Galasek, Dk. 90 Ujfalusi (Çek Cumhuriyeti) Kırmızı Kart: Dk. 90 Volkan (Türkiye)

Hiç yorum yok: