17 Haziran 2008 Salı

Avusturya 0 - 1 Almanya

Şu Avusturya'nın adam gibi bir forvete sahip olmaması nelere mal oldu. Vatandaşlarının bile katılmayalım dedikleri bir turnuvaydı bu. Gruptan çıkma ihtimalleri bile bahisleri uçuyordu. Gösterdikleri performansa vallahi helal olsun. İlk maçtaki o şok penaltı, ikincideki Polonya'nın ofsayttan gelen golü olmasa...Bu şanssızlıklar bir yana başta dediğim gibi en azından sağlam bir forvetleri olsa her şey çok farklı olabilirdi. Almanya için ise durum şu an pek parlak gözükmüyor. İlk maçtan beri büyük düşüşteler. Avusturya biraz becerikli olabilse en temizinden 2 tane yiyebilirlerdi. Dün kazanmak için sahaya çıkmadıkları ortada olmasına rağmen ben bu kadar etkisiz bir Almanya beklemiyordum. Portekiz karşısında böyle oynarlarsa eve dönerler. Gomez'e ise are you player? demek istiyorum. Böyle saçmalık olmaz. Löw bu adamda ısrar etmeye devam ederse takımın sonu olur. Çeyrek finalde Podolski mutlak Klose'nin yanına çekilmeli. Schweinsteiger de oyunda olmalı.

Bizim yorumcular ağız birliği etmiş gibi Almanya'nın yıldızı yok, oyunu değiştirecek adamı yok diye bıdı bıdı konuşuyorlar. Ballack alayına "kesin ulan" dedi. Almanya'nın takım oyununundan ve disiplininden kopmamasının bireysel performansların önüne geçtiğini görmek bu kadar mı zor? Ballack, Podolski, Klose gibi adamlar mı ortalama? Michael Ballack'ın bugün oynadığı seviyede tarihte herhangi bir Türk futbolcu oynadı mı? Ya da Klose ayarında bir oyuncumuz var mı? Bir de üzerine Türkiye'nin oyunun kaderini değiştirecek çok adamı var diyorlar. Halbuki Almanya'ya bak hepsi standart oyuncular di mi?. Pöhh. Bol keseden sallaması kolay.

Portekiz-Almanya maçı ilginç olacağa benziyor. Benim favorim hala Almanya; ancak Löw Gomez ısrarında devam ederse işleri zor.

Stat: Ernst Happel

Hakemler: Manuel Mejuto Gonzales, Juan Carlos Juste Jimenez, Jesus Calvo Guadamuro (İspanya)

Avusturya: Macho, Stranzl, Pogatetz, Hiden (Dk. 55 Leitgeb), Garics, Fuchs, Ümit Korkmaz, Ivanschitz, Aufhauser (Dk. 63 Saumel), Hoffer, Harnik (Dk. 67 Kienast)

Almanya: Lehmann, Metzelder, Mertesacker, Lahm, Fritz (Dk. 89 Borowski), Friedrich, Frings, Ballack, Podolski (Dk. 83 Neuville), Klose, Gomez (Dk. 60 Hitzlsperger)

Gol: Dk. 49 Ballack (Almanya)

Sarı kartlar: Dk. 13 Stranzl, Dk. 31 Hoffer, Dk. 48 Ivanschitz (Avusturya)

Hiç yorum yok: