20 Haziran 2008 Cuma

Portekiz 2 - 3 Almanya

Elemelerde Polonya'nın altında kalmış olan Portekiz'i bizim maçta izleyen "bunlar kupayı alır hacı" demişti. Çek Cumhuriyeti'ni de zar zor olsa da yenmeyi başaran Portekiz' in karşısına gerçekten sağlam bir takım çıktı mı peki? Hayır. Taa ki dün akşama kadar. Çok yetenekli ama bir o kadar da kırılgan ve narin oyunculardan oluşan bu takımın Panzerler karşısında zayıf kalacağı ortadaydı zaten. Burada Löw'ün Gomez hatasından dönmüş olması çok önemli. Podolski ve Klose'den oluşan ikili gayet iyi çalışırken Gomez bozmuştu oraları ilk maçlarda. Nitekim Gomez olmayınca Podolski öne çekildi ve Schweinsteiger 11 başladı. Maçın en etkili ismiydi bu civciv kafa. İlk yarı Almanya 2-0 a kadar çok etkiliydi. Ondan sonra yarıyı böyle bitirelim oyununa geçince yediler bir tane . 2.yarı ise doğru dürüst atakları yok. Pozisyon da vermediler gerçi Portekiz'e. Nani oyuna hareketlilik getirmese 2. golün geleceği yoktu. Ballack'ın pozisyonu ilk başta bana faul gibi gelmedi. Bir daha baktık. Faulmuş.

Dedik ya Portekiz narindi diye, takım olmayı da fazla becerdikleri söylenemez. Bu kadar kritik maçta 2 tane duran toptan basit gol yenir mi? Yenirmiş demekki. Bosingwa ve Simao'nun bir tane isabetli ortasını gören olmuş mudur?

Bizim Çek maçındaki hakem de yine kötü bir yönetimle sahadaydı. Yalnız solaryumun etkileri geçmiş, gözlerden kaçmadı. Sıkıldım ben eve dönüyorum dedi adeta yönetimiyle.

Almanlar bundan sonra ne yapar? Ben en az final diyorum. Turnuva takımı geyiğine hiç girmemek lazım.

STAT: St Jakob Park
HAKEM: Peter Frojdfeldt

PORTEKİZ: Ricardo, Bosingwa, Pepe, Carvalho, Ferreira, Cristiano Ronaldo, Moutinho (dk.31 Meireles), Deco, Petit (dk.73 Postiga), Simao Sabrosa, Nuno Gomes (dk.67 Nani) ALMANYA: Lehmann, Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm, Hitzlsperger, (dk.73 Borowski) Rolfes, Ballack, Schweinsteiger (dk.83 Fritz), Podolski, Klose (dk.89 Jansen)
GOLLER: Schweinsteiger (dk.22) Klose (dk.27) Nuno Gomes (dk.40) Ballack (dk.62) Postiga (dk.87)

SARI KARTLAR: Petit, Pepe, Postiga (Portekiz) Friedrich, Lahm (Almanya)

Hiç yorum yok: