17 Haziran 2008 Salı

Boston Celtics 98 - Los Angeles Lakers 103

Uyku problemlerim nedeniyle sadece 2. yarısını izleyebilidiğim için fazla etraflıca bir yazı yazamayacağım. Lakers'ın bu seriyi bu maçta bırakmayacağını az çok herkes tahmin ediyordu zaten. Hoş bir ara 20 lere çıkan fark klasik şekilde eridi ve Boston son dakikaya kadar maça ortaktı ama son dakikada Kobe oyuna ağırlığını koydu ve maçı Lakers'a kazandırdı. Boston seri yakalamışken takımı ateşleyen Fisher, tüm serideki en iyi oyununu oynayan Gasol, Farmar ve biraz da Odom en beğendiğim isimlerdi. Boston'da ise Doc Rivers bu sefer Paul Pierce'ı 48 dakika oynattı. Bu herifin sorunu nedir anlamıyorum. Her maç birilerini 48 dakika oynatıyor. Pierce bu maçta yolladığı 38 sayı ile seriyi Boston'ın kazanması durumunda MVP olmayı adeta garantiledi.Bundan sonrası ne olur? Boston'ın 6. maçı kazanıp şampiyon olması en olası senaryo gibi; ancak olur da seri 7. maça uzarsa...Aman aman.

Etraflıca bir yazı yazamadık bari birkaç ilginç istatistik verelim:
*Boston Celtics bu playofflarda evinde 12-1 lik bir galibiyet istatistiği yakaladı. 1 galibiyet daha alırlarsa yeni bir NBA rekoru kırmış olacaklar. Bu seneye kadarki rekoru 12 maç ile Celtics(83-84) ve Lakers (87-88) paylaşıyordu.
*Lakers'ın 3. maçta aldığı 87-81 lik galibiyet 2 takım arasında playofflarda oynanmış en düşük skorlu maçtı (playofflarda zaten sadece finalde karşılaşabiliyorlar)
*Boston bütün sezon boyunca toplam 81 galibiyet aldı. Bu kendi tarihlerinde elde ettikleri en yüksek 2. rakam. Rekor 85-86 sezonunda aldıkları 82 galibiyet. Bu kadro kalan 2 maçtan birini kazanması halinde halinde rekora ortak olacak.
*Kobe Bryant 5. maçtaki 25 sayılık performansıyla Scottie Pippen'ı geride bıraktı ve playofflar tarihinin en çok sayı atan 10. oyuncusu oldu. Toplamda 3.664 sayısı var. 9. sıradaki Magic Johnson'dan 38 sayı geride.
*4. çeyreklerin adamı olan Kobe'nin bu serideki periyot periyot şut yüzdesi de bunu doğruluyor. İlginç olan her periyotta daha yüksek ortalamayla atması. İlk periyotlarda ortalama %37.9, ikincilerde %41.2, üçüncülerde %43.8 ve son çeyreklerde %45.2 ile şut atmış bu seride.
*Bir istatistikte Paul Pierce adına. Pierce bu seride ilk ve son çeyreklerde toplam 34'te 10 (%29.4) atarken ikinci ve üçüncü çeyreklerde toplamda 41'de 24 yani %58.3 lük bir yüzde tutturmuş.İlginç.
*3. maçta benchten gelerek 20 sayı atan Sasha Vujacic Lakers adına son 10 yılda playofflarda yedekten gelip en çok sayı üretilen performansı sergilemiş. En son 97-98 playofflarında Nick Van Exel Seattle'a 22 sayı atmıştı benchten gelerek.

Hiç yorum yok: