19 Haziran 2008 Perşembe

Rusya 2 - 0 İsveç

Bir tarafta oynadığı futbolla büyük hayalkırıklığı yaratan İsveç diğer tarafta turnuvanın en iyi top oynayan takımlarından biri olan Rusya. İlk maçlar sonunda İsveç ve İspanya çıkar diye bol keseden sallamıştım ama kazın ayağı öyle olmadı. Kalan 2 maçta da Ruslar müthiştiler. Özellikle Arshavin ve Pavlyuchenko sağlam piyasa yapıyorlar. Bizim klüpler bu tür adamlara niye fazla yönelmezler anlamış değilim. Bu saatten sonra da yönelseler avuçlarını yalarlar zaten. Rusya Hollanda'yı tahmin edilenden daha fazla zorlayacak gibi. Eğer şu ana kadar oynadıkları gibi oynarlarsa müthiş bir maç olabilir o. İsveç' te hücum açısından Ibra-Ljungberg-Larsson 3lüsü dışında kimse bir iş yapmıyor. İlk yarının sonuna doğru Ibrahimovic 3 nefis pasla takımı 3 net pozisyona soktu ama hiçbirini değerlendiremediler. Larsson'un son turnuvasıydı bu. Gerçi kaç turnuvadır son turnuvası deniyor ama bu sefer nokta koyar herhalde. Keşke o nefis kafası gol olsaydı da golle noktalsaydı milli takım kariyerini. Rusya'nın son dakikalarda kaçırdıkları pozisyonlar evlere şenlik. Biraz daha ciddi olsalar farka gidebilirlerdi. Net pozisyonlarına rağmen 90 değil 190 dakika oynansa bile kazanamazdı İsveç bu maçı.

Stat: Tivoli Neu
Hakemler: Frank De Bleeckere, Peter Hermans, Alex Verstraeten (Belçika)
Rusya: Akinfeev, Anyukov, Ignashevich, Kolodin, Zhirkov, Semak, Zyryanov, Semshov, Arshavin, Bilyaletdinov (Dk. 66 Saenko), Pavlyuchenko (Dk. 89 Bystrov)
İsveç: Isaksson, Stoor, Mellberg, Hansson, Nilsson (Dk. 79 Allback), Elmander, D. Andersson (Dk. 56 Kallström), A. Svensson, Ljungberg, Henrik Larsson, Zlatan İbrahimoviç
Goller: Dk. 24 Pavlyuchenko, Dk. 50 Arshavin (Rusya)
Sarı Kartlar: Dk. 57 Semak, Dk. 65 Arshavin, Dk. 76 Kolodin (Rusya), Dk. 10 Isaksson, Dk. 49 Elmander (İsveç)

Hiç yorum yok: