5 Haziran 2008 Perşembe

Beko Basketbol Ligi Şampiyonu Fenerbahçe Ülker

Fenerbahçe'nin serinin Abdi İpekçi'deki bütün maçları gibi başından sonuna domine ettiği bir maçtı.Eminim ilk periyodun sonunda başka takım tutan pek çok kişi televizyonlarını kapatmıştır bu iş bitti diye. Zaten Telekom'un o kısıtlı kadrosuyla Fenerbahçe'yi seride geçip şampiyon olmasına hiç ihtimal vermiyordum. Seri en kötü 4-1 olur diye tahmin etmiştim. Aslında Telekom içinde çok başarılı bir sezondu.Hem uzun süredir finale çıkan ilk Ankara takımı oldular, hem de Türkiye Kupası'nı kazandılar. Hepsini tebrik ediyoruz. Fenerbahçe ise sezon başında Aydın Örs'ü yollayarak ben dahil pek çok kişinin kalbini kırmıştı. Halen Bogdan Tanjevic'in iyi bir antrenör olduğunu düşünmesem de Fenerbahçe'nin çok başarılı bir sezon geçirdiği tartışılmaz. Bu başarıda elbet ki payı vardır.Önce Cumhurbaşkanlığı Kupası ardından Türkiye Kupası Finali ve Euroleague'de elde edilen çeyrek final başarısı. Tabii bunların üzerine Şampiyonluk da gelince unutulmaz bir sezon oldu Fenerbahçe adına. Özellikle de futbolda kaybedilen şampiyonluğun üzerine bir moral oldu bu. Sezon ortasında yapılan transferlerden en başarılısı bence Ömer Aşık'tı.Terence Kinsey'in de performansını beğendim. Ne yazık ki James White için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Bu adamda hep bir laubalilik görüyorum ve ne zaman bir maç izlesem abuk subuk hatalarıyla karşılaşıyorum. Bence gereksiz bir oyuncu. Mirsad Türkcan, Ömer Onan ve tabii ki Willie Solomon bu sezon en başarılı bulduğum isimlerdi. 3ünün de kadroda tutulması gerektiğine inanıyorum.

Tabii ki gönül ödülümüz Damir Mrsic'e...Tebrikler çocuklar...

Fenerbahçe'yi gerçek bir SPOR kulübü yapan Aziz Yıldırım ve ekibine de ayrıca teşekkürler..

Fenerbahçe Ülker 90 – 79 Türk Telekom

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran, İsmail Aydın, Alper Özgök.

FENERBAHÇE ÜLKER (90): James White 12 (1 asist), Willie Solomon 10 (2 ribaund-10 asist), Mirsad Türkcan 10 (6 ribaund-5 asist), Ömer Onan 20 (2 ribaund), Semih Erden 14 (6 ribaund), Demir Kaan 6 (3 ribaund), Vidmar, Oğuz Savaş 2 (2 ribaund-1 asist), Kinsey 9 (4 ribaund-3 asist), Ömer Aşık 7 (6 ribaund-1 asist).

TÜRK TELEKOM (79): Muratcan Güler, Bekir Yarangüme 2 (1 ribaund), Tutku Açık 9 (5 ribaund-4 asist), Barış Özcan 2 (1 ribaund), Ivica Jurkovic 3, Haluk Yıldırım 3 (2 ribaund-2 asist), Erwin Dudley 12 (6 ribaund-1 asist), Khalid El-Amin 16 (2 ribaund-4 asist), Chris Williams 3 (3 ribaund), Chris Lang 19 (9 ribaund, 3 asist).

Hiç yorum yok: