23 Mayıs 2008 Cuma

NTV Uyuma İzleyicin Ayakta

Dün geceki Detroit-Boston finali yine yayınlanmadı. Konferans Finallerinde yayınlanmayan 3. maç oldu bu. Elbetteki pek çok kişi bu yüzden NBA TV' ye sallıyor (bende sallamıştım).Aslında haklıyız da.Sen bütün bir sezon her gün maç yayınla Konferans Finallerine gelince hiç maç yayınlama (tabiiki zaten haftada 1-2 maç verdiği için kimse NTV'ye saydırmıyor).Ben yine girip NBA TV'ye giydirecekken olayın aslını kısmen de olsa öğrendim.

Durumu özetlemeye çalışalım: NBA TV'nin sadece Türkiye'ye özgü bir kanal olmadığını biliyoruz.Yayın programı Amerika'da hazırlanıyor ve o programa göre yayınlanıyor (Utah-Orlando vakasının nedeni de bu kanalın esas hedefinin yurtdışına yayın yapmak olması, bu yüzden de uluslarası oyuncuların çok olduğu takımlara ağırlık vermesi.).NBA finalleri ve konferans finalleri ise ligin en ilgi çekici yayınları oldukları için abc gibi büyük kanallar bunları almak için tonlarca para döküyor.E tabi bu kadar para dökmüşsün bide ligin tırt kanalı bu maçları yayınlarsa olmaz.Dolayısıyla bu maçların yayın hakkı NBA TV ye verilmiyor. NTV ise bu maçları abc gibi kanallardan satın alarak yayınlıyor.Gerçi bu durum yıllardır böyleydi ama NTV her maçı yayınladığı için üzerinde durulmazdı.Şimdi ise bu maçlar yayınlanmadı.Peki burada insanların muhattap olması gereken kanal NBA TV mi NTV mi?Görüldüğü üzere NTV.Yani NBA TV'yi suçlamak yanlış.Ama dediğim gibi herkes bu durumda kendince haklı.Şayet NTV hergün maç veriyor olsaydı,suçlanan NTV olacaktı;ama lafları NBA TV yedi.

Peki NTV bu maçları neden yayınlamadı?Orası hakkında en ufak bir fikrim yok işte.

Not:NTV bu geceden itibaren maçları yayınlamaya başlıyor.San Antonio Spurs-Los Angeles Lakers serisi 2. maçı bu gece 04.00 te.

Hiç yorum yok: