19 Mayıs 2008 Pazartesi

Campione D' Italia

Gerçekten müthiş bir final oldu. Inter 2 sene önce Denizli' de şampiyonluğu bırakan Fenerbahçe' den bile daha kötü görüntü çizerken kurtarıcı yetişti. Ibra attığı iki golle şampiyonluğu getiren adam oldu. Maç İtalya saatiyle 15.00 de başladı ama 17.00 de falan başlasa saha oynanmayacak hale gelebilirdi. İnanılmaz bir yağmur altında oynanan maç özellikle sonlarda topun ilerlememesi yüzünden çığrından çıktı ama iş işten geçmişti o dakikalarda. Böyle bir yağmur bu kadar uzun süre Ankara 19 Mayıs stadına yağsa orda oynanan şeye futbol diyebilir miyiz, tartışılır. Mancini (Kartalsafa'nın deyimiyle Feodal Puşt) maça 17 yaşındaki Balotelli ile başlayarak bence büyük bir hata yaptı. Böyle bir maçta her antrenörün havada karada 17 yaşındaki biri yerine Crespo' yu oynatması gerekir. Zaten Balotelli de serbest atışlardan abuk subuk vuruşlar yaparak başta Güntekin Onay olmak üzere maçın başından beri bu karar hakkında benim gibi bik bik konuşanları haklı çıkardı. Neticede Ibrahimovic oyuna girdi gollerini attı, ve şampiyonluğu getirdi. Inter için gerçekten zor geçen bir sezondu. Müthiş başladılar fakat sakatlaıklardan başlarını kaldıramadılar. Yine de farkı korudular ama baharla birlikte düşüşe geçtiler ve şampiyonluğu son maça kadar alamadılar. Gerçekten sezon başında 4. stoper olarak düşünülen Rivas 4.-5. forvet olarak düşünülen Cruz ve Balotelli ile şampiyonluk savaşı verdiler. Orta sahada da Vieira ve Figo 'nun uzun süren sakatlıkları oldu. Inter kazandık dediği şampiyonluğu kayıplarla verme noktasına geldi (son haftalarda Ibrahimovic de sakattı). Ama yinede rezalet bir havada, hava yüzünden rezalet bir zeminde oynanan bu maçta Inter bir ara korku yaşamasına rağmen Ibra ile sonuca gitti ve 16. şampiyonluğunu kazandı. Milan' la fark 1 şimdi.
ps.Vieira' ya ise izninizle "topsun olm" demek istiyorum. Çok kötüydü, kritik yerlerde topu ıska geçti , bizi deli etti.

Yağmurdan mıdır bilmem televizyon yayını normalden de rezaletti. Zaten İtalya' da büyük takımların sahası dışında yapılan çekimlerden oldum olası tiksinmişimdir. Nerede Bundesliga ve Premier League, nerede Serie A...

Şampiyonluğu getiren adam ve haklı sevinci...

O değil de gidecek mi kalacak mı tartışmaları süredursun, Mancini ve Moratti bu zafer sonrasında kanka moduna girmişler iyice. Şampiyonluğu verseler tablo nasıl olurdu? O da bizim hayalgücümüze kalsın. Ben bu takımın başında seneye Mourinho gelsin isterim. Artık Şampiyonlar Ligi başarısı şart.

Hiç yorum yok: