22 Mayıs 2008 Perşembe

Manchester 1 - Chelsea 1 (6-5 pen)

Tam bir dram gecesiydi. İnsan 10 saniye içinde ne kadar çok şeyi kaybedebiliyor. John Terry' ye üzülmemek ne mümkün. Alında Chelsea maça hiçte iyi başlamadı. İlk 45 dakika sahada sadece Manchester United' ı izledik diyebiliriz.Ronaldo, Essien'in bir anlık hatasında müthiş yükseldi,topu tam köşeye gönderdi.Bu golden sonra da Manchester Topa hakim oldu,pozisyonlara girdi,hatta ilk yarıda farkı 2ye belki 3 e çıkarabilirlerdi,beceremediler. Nitekim ilk yarının son dakikasında Chelsea Lampard'la bir şans golü buldu. Bu gol bütün dengeleri alt-üst etti. Eminim bu golden sonra benim gibi pek çok kişi Avram Grant'ın balı hakkında konuşmaya başlamıştır.Dengeler alt-üst oldu dedik, 2. yarıda bambaşka bir tablo vardı. Chelsea kaçırdıkça kaçırıyor, Manchester ise eli mahkum bir biçimde kontra atak arıyordu. Drogba' nın direkten dönen şutu maçın uzayacağının habercisiydi. 90 dakika bittiğinde hem ilk yarıda sahanın hakimi Manchester,hem de ikinci yarı sazı alan Chelsea maçı haketmişti. Birine yazık olacaktı.

Uzatmalarda Chelsea, Lampard'ın nefis şutunda yine direğe tosladı.Lampard o golü atsa, sonra yine eller gözyüzünde yere yığılsa ve sonunda kahraman olsa gece benim için tadından yenmez bir hale gelirdi.Olmadı,sağlık olsun.Penaltılarda şımarık Ronaldo cinlik yapıp Cech' i tuzağa düşürmek istedi; ama Cech yemedi ve tuzağa düşen Ronaldo oldu. Az kalsın bu hata kupaya malolacaktı.Uzatmalarda Ryan Giggs'in boş kaleye vurduğu topu inanılmaz bir şekilde çıkaran John Terry, son penaltıyı atmak ve kupayı takımına kazandırmak üzere topun başına geçti (Drogba kırmızı kart görmeseydi belki Terry ilk 5 içinde yer almayacak ve kupa Chelsea' nin olacaktı.) ancak inanılmaz şanssız bir biçimde ayağı kaydı ve top yine direkte patladı.Evet 15cm ile kupa Londra' ya gelişini yine erteledi.Gerçekten bu durumdan daha şanssız bir durum ancak Dünya Kupası finalinde böyle kayarak penaltı kaçırmak olur.Sonraki iki penaltı firesiz geçti.Manchester 7. penaltıda da ağları bulunca Nicolas Anelka topun başına geçti.Anelka çekerse kesin kaçırır demiştim.Öyle de oldu.Terry bunun üzerine bir anda gözyaşlarına boğulduAvram Grant tüm dünyaya, özellikle de İngiliz basınına "girsin.." yapıp kupayı alma fırsatını elinden kaçırdı.Tabi Sir bu kolay kolay bırakmaz.John Terry'nin halini gören en fanatik Manchesterlının bile içi acımıştır sanırsam. Anelka ise John Terry' nin aksine fazla umursamaz bi havada gitti madalyasını aldı.Adam gamsız,ne yapsın.Belki daha çok hakeden Chelsea'ydi ama Manchester'ın da haketmediğini kimse iddaa edemez.Bu yaz Chelsea' de de Barcelona ve Milan gibi köklü değişiklikler olacak gibi. Son olarak John Terry 'e canın sağolsun büyük kaptan sen ne kupalara kadirsin demek istiyorum.

Birde eğer yanlış duymadıysam Ertem Şener penaltılarla biten finalleri sayarken Bayern Munich-Valencia finalini atladı.

Chelsea tribününde açılan "scouse-free zone" pankartı ise yardırdı.
Scouse: Liverpool bölgesinin aksanı.

Neden anlamış değilim 2 yıldır eskiden olduğu gibi tribünde kupa töreni yapılıyor.Öbür türlü çok daha gaz oluyor bence niye kaldırdılar bilmiyorum.Kuracaksın sahaya platformu,kupa havaya kalktığı zaman vereceksin konfetiyi. Daha gaz bir an yok şerefsizim.Afedersiniz Piç ediyolar güzelim töreni.

Ve son olarak; Essien, sen insan değilsin kardeşim.

Hiç yorum yok: