7 Ağustos 2008 Perşembe

Bu Stada Erişim Mahkeme Kararıyla Engellenmiştir

Evet olaya böyle cıvık bir biçimde girdim ama ciddi bir anlaşma var ortada. Türk Telekom 5 yıllık bir antlaşma yaptı Galatasaray'la. Bu antlaşma stadın adı olsun forma reklamı olsun her şeyi kapsıyor. Net rakamı kimse bilmese de 5 yılda 40-50 milyon euro civarı bir şey alacak. Bu konuda Flying Dutchman söylenecek her şeyi söylemiş aslında. Biz birkaç ekleme yapalım. Romantik ya da popülist bir taraftar stadın adının değişmesini istemez elbette ancak olaya rasyonel yaklaşan biri bunu son derece yerinde ve başarılı bir ekonomik hamle olduğunu görür. Zaten Dünyada klüplerin stadlarının ismini kiralaması son yıllarda sıkça karşılaşılan bir durum oldu. Bir de bunu yazarken aklıma geldi NBA ve NFL gibi Amerikan liglerindeki bütün salon-stadyum isimleri markalardan oluşuyor. O liglerdeki dönen paralar zaten inanılmaz. Bir 10 sene sonra futbolda da aynı durum sözkonusu olacak gibi .

Tabii birde burada Telekom'u ve marka değerini konuşmak lazım. Elbette ben de dahil çoğu Fenerbahçeli taraftar(tabii ki Beşiktaşlılar da) telefona-internete verdikleri paranın bir kısmının Galatasaray' a gidecek olmasından rahatsız olacaktır. Avea abonesi olan insanlar için aynı şey geçerli değil çünkü Avea özel bir kurum ve pek çok alternatifi var. Telekom konusunda ise insanların pek bir alternatifi yok doğal olarak. Elden gelecek bir şey var mı deseniz o da yok. Tekrar Galatasaray'a dönersek "ekonomik durumumuz kötü, arayın destek olun" tarzı kampanyalardan sonra bu durumu değiştirmek adına yapılan çalışmaları görmek son derece olumlu. Kısacası Her ne kadar özellikle İnternet kullanıcılarının nefret ettiği bir firmanın adı stadyuma verilecek olsa da Galatasaray için ekonomik istikrar adına oldukça başarılı bir anlaşma oldu bu. Ha yarın birgün telefona veya Adsl'e zam gelirse kırarım o modemi orası ayrı.

Türk Telekom demişken aklıma geldi blog müziğini üzerinden yayınladığım aynı zamanda da müzik dinlemek için pek çok kişinin kullandığı oldukça başarılı ve güzel bir site olan deezer.com
son günlerde moda olduğu şekilde mahkeme kararıyla kapatılmış. Ulan hadi youtube' u dailymotion'ı vidyo var diye bir nebze anladık da kardeşim niye bir müzik sitesini kapatıyorsunuz. Ne zararı oldu size? Üzerine bir de dev gibi yazmışlar: BU SİTEYE ERİŞİM MAHKEME KARARIYLA ENGELLENMİŞTİR diye. En ufak bir bilgi de yok tabii. Hangi mahkemedir? Amaç nedir? Müzik dinliyoduk lan biz.

4 yorum:

Aduban dedi ki...

Sanırım Telekom markası tüylerimizi bundan sonra daha da çok diken diken edecek :)) bu arada ne gerekçeyle engelleme kararı almışlar bilmiyorum ama durum artık sinir bozucu olmaya basladı iyiden iyiye..

Bu arada mail adresine engellenen sitelere giriş ile ilgili (Dns değişikliği haricinde) bi yazı gönderdim belki biliyosundur.. bilmiyor isen bundan sonra engelleseler de problemsiz kaldığın yerden devam edebilirsin..

mhiziroglu dedi ki...

Maili aldım teşekkür ederim aduban

Adsız dedi ki...

Diablo Abudan'ın yolladıgını sende bana yollarsan cok sevinirim..:)

Dotan88@hotmail.com...

Adsız dedi ki...

Tskler bende senin mailini aldım..:)