7 Ağustos 2008 Perşembe

5

"Dur bi belki heyecan olur" düşünceleriyle televizyon karşısına geçmiştik ki Semih "dağılın lan" der gibi 2. dakikada golünü attı ve maçı formaliteye çevirdi. İlk maç sonunda da demiştim, bu takıma 9 sene önceki halimizle bile yenilmemiz facia olarak nitelendirildiyse bu maçları uzun uzadıya konuşmaya gerek yok. Semih'in müthiş performansını konuşabiliriz ancak. Gerçekten Rıdvan Dilmen'in bütün maç dediği gibi her sene üzerine yeni bir şeyler koymaya devam ediyor. İnşallah bu yükselişi sürer. Carlos-Gökhan ve Kazım'ı da beğendim. Defansın ortasında ise sorun var gibi duruyor. Lugano ve Edu dün iyi olsalar da bir kez daha gösterdiler ki çabukluk konusunda iyi değiller ve özellikle Lugano ne zaman topla çıkmaya kalksa rezil ediyor. Emre ilk golünü atmış oldu, iyi oldu. Burak' ta istekli oynuyor. Sezon içinde iyi iş yapabilir. Güiza etkili koşular yapıp defansı bozsa da ilk dönemler olduğu için bir heyecan var üzerinde. Zamanla geçecektir. Tabii ki birde Alex'in yeri var. Kaliteli bir ön libero alınmazsa ben şu anki sistemin değişeceğine inanmıyorum açıkçası. Böyle olursa Alex'in gol ve asist istatistikleri düşecektir kuşkusuz. Esas önemli olan Alez orada verimli olur mu sorusu. Bence olmaz. Semih'le Alex'in pozisyon anlamında birer ileriye çıkmalı konusunda herkes hemfikir olmuş; ama Aragones "ben bu sistemi oyunculara göre yaptım" diyor. Neyse ilerleyen maçlarda göreceğiz.

Kısaca ölçüt olmayan bir maç ta olsa takım genel olarak iyi bir görüntü verdi. Şimdi rakip Partizan.

MTK BUDAPEŞTE 0-5 FENERBAHÇE
STAT: Ferenc Szusza

HAKEMLER: Martin Atkinson , David Richardson , Ian Gosling (İngiltere)
MTK BUDAPEŞTE: Vegh , Horvath , Lambulic , Balogh , Pollak , Pinter , Nagy , Zsidai , Pal (Kulcsar dk. 71), Bori , Urban
FENERBAHÇE: Volkan , Gökhan , Lugano , Edu , Roberto Carlos , Kazım (Burak dk. 65 ), Selçuk , Uğur , Alex (Emre dk. 65), Semih , Güiza (İlhan dk. 75 )
GOLLER: Semih (dk. 5, 61, 79 ve 81), Emre (dk. 67 pen.)
SARI KARTLAR: Urban (MTK Budapeşte), Gökhan, Kazım, Burak (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok: