25 Mayıs 2008 Pazar

Coppa Italia Roma'nın

Yine aynı senaryo yaşandı İtalya'da.Ligi kaybeden Roma kupaya uzanmasını bildi.Hoş maçın gidişatına baktığımızda Inter'in maç 90 değil 190 dakika da oynansa kazanamayacağını görüyoruz.Eksik kadrolu Inter özellikle ilk yarıda hiçbir varlık gösteremedi.Mexes'in nefis golüyle Roma yarıyı önde bitirdi.Maç boyunca dökülen Balotelli ve Suazo ikilisinden biri yerine Crespo neden oyuna girmez anlamış değilim.Defol git Mancini.İkinci yarıda Perrotta'nın ayağından tartışmalı bir gol buldu Roma.Ardından Pele'nin müthiş golü geldi.Bunun üzerine Inter yalandan bir baskı kurdu.Tempoyu bir türlü yükseltemediler.O golden sonra da Roma maça yattı zaten.O dakikadan itibaren sahada oynanan oyunun futbol olduğunu kimse iddia edemez.Zira maçın son 25 dakikası bir beyzbol maçından daha fazla duraklayarak ve temposuz oynandı.Zaten maç sonu Inter'li oyuncuların haline bakarak bu kupayı çokta iplemediklerini anlayabiliriz.Böylece Roma başarılı bir performans sergilediği sezonu kupasız kapatmamış oldu.

Bu duruma ülkemizin güzide tezahüratı yakışır:
inter şampiyon...roma kupayı...milan yine aldı babayı....

ROMA-INTER 2-1: Mexes (R) al 35' p.t.; Perrotta (R) all'8', Pelè (I) al 14' s.t.
ROMA (4-2-3-1): Doni; Cassetti, Juan, Mexes, Tonetto; De Rossi, Pizarro; Giuly (Cicinho dal 20' s.t.), Aquilani (Panucci dal 46' s.t.), Perrotta (Brighi dal 29' s.t.); Vucinic. (Curci, Antunes, Esposito, Mancini). All. Spalletti.
INTER (4-1-4-1): Toldo; Maicon, Burdisso, Chivu, Maxwell; Zanetti (Crespo dal 44' st); Balotelli, Vieira, Cesar (Jimenez dal 16' s.t.), Stankovic (Pelè dal 1' s.t.); Suazo. (Julio Cesar, Solari, Maniche, Fatic). All. Mancini.

Hiç yorum yok: