28 Ağustos 2009 Cuma

Şampiyonlar Ligi Gruplar

A Grubu: Bayern Münih, Juventus, Bordeaux, Maccabi Haifa
B Grubu: Manchester United, CSKA Moskova, Beşiktaş, Wolfsburg
C Grubu: Milan, Real Madrid, O. Marsilya, FC Zürih
D Grubu: Chelsea, Porto, Atletico Madrid , Apoel FC
E Grubu: Liverpool, O. Lyon, Fiorentina, Debrecen
F Grubu: Barcelona, Inter, D. Kiev. Rubin Kazan
G Grubu: Sevilla, G. Rangers, Stuttgart, Unirea
H Grubu: Arsenal, AZ Alkmaar, Olympiakos, Standard Liege

B grubuna yerleştiklerinde bütün Beşiktaşlılar bi oh çekmişti haklı olarak. Gel gör ki kura şanssızlıklarını gösterdiler ve son torbadan gelebilecek en zor takım geldi gruba. Beleş bir takım gelse 3. lüğü garantilerlerdi; ancak şimdi 3. olabilmek için bile büyük bir savaş olacak orda. Fikstürün de Rusya deplasmanının erken olması dışında bir avantajı yok. Son maça garantilemiş bir Manchester ile oynamak çok daha hayırlı olabilirdi. İlk maç Manchester hoş değil. Ortada da iki tane Wolfsburg var. Ne diyelim Beşiktaş'ın işi zor. Ben Manchester ve Wolfsburg diyorum.

A Grubunda Bayern toparlanamazsa Bordeaux'dan çelmeyi yer gibi geliyor bana. Juve-Bayern ikilisi daha olası yine de çıkmak için. Haifa 3. olsun Rummenige'ye yemek ısmarlarım.

C Grubu Zürih'i hayattan soğutur. Ölüm grubu diyebiliriz. Real 1, Milan 2 olur bence burada.

D Grubu'nda Chelsea ve Şampiyonlar Ligi kaşarı Porto'nun önü açık gibi duruyor. Atletico çıkarsa sürpriz olur benim için. Apoel fındık fıstık.

E Grubu'nda Liverpool geçer, Lyon ve Fiorentina savaşından bence burun farkıyla Fiorentina çıkar. Lyon' un yeni halini izleme imkanı bulamadım ama. Dediklerimi ağzıma tıkarlarsa karışmam. Debrecen'e diyecek lafım yok. Platini'nin yeni politikası yüzünden bir sürü averaj takımı izleyeceğiz bundan sonra Şampiyonlar Ligi'nde.

F Grubu ikinci ölüm grubu. Eto'o Nou Camp bi tane çaksa zevkten 4 köşe olurum. İbra'da San Siro'ya dönüyor. Mourinho sallar durur artık Guardiola'ya. Bu ikili yüksek ihtimal çıkar da zor Ukrayna ve Rusya deplasmanlarına gidecekler. Biraz üşüsünler. Rubin Kazan, Kiev'i altına alırsa şaşırmamak lazım.

G Grubu'nda Sevilla, Stuttgart diyorum. Şampiyonlar Ligi'nin en az ilgi çeken grubu olacak. Kimse yüzüne bakmaz.

H Grubu: Arseal birinciliğin favorisi elbette, ikincilik için AZ' yi daha şanslı görsem de Olympiakos fırlayabilir aradan. Zor tahmin. AZ diyelim yine de.

Hiç yorum yok: