25 Ağustos 2009 Salı

Çok Açılmak İstemiyorlar

Atmosfer olarak tatsız bir maç olacağını tahmin etmek pek de zor değildi maçtan önce. Özellikle siyasi gündemi oldukça meşgul eden bir de mevzu var haliyle Diyarbakır'ı ilgilendiren. Taraftarlar hakkında uzun uzun şunu attılar, şöyle yaptılar demeye gerek yok. Maçın içine ettiler işte. Bunun Fenerbahçe neftretinden ziyade Diyarbakırspor'u baltalamak için yapıldığını düşünüyorum. Kendi takımlarına da atıyorlar zira. Maça çok iyi başlayan Diyarbakırspo'un hızını da kesmeleri cabası. Birileri Diyarbakır'ı süper ligde istemiyor anlaşılan.

Maça geçersek Diyarbakır'ın ilk 30 dakikada oynadığı oyun oldukça iyiydi. Fenerbahçe daha ne olduğunu anlayamadan kalesine şut üstüne şut yağdı. Tabii bunda henüz hazır olmayan Lugano ve saçma hatalar yapan Bilica'nın payları yadsınamaz. İlk gol çok aptalcaydı da, sonraki pozisyonlarda maçın 2-0 olmaması Fenerbahçe'nin şansı. Volkan Demirel'in kontrolünde direkten dönen top efsanesi sürüyor. Gökhan Gönül de özellikle çizgiden çıkardığı top ve attığı golle maçın adamı oldu. Fenerbahçe' nin ilk golü bence hazırlanış ve son vuruş açısından sezonun şu ana kadarki en güzel golü. Hücumdaki son iki adamın takımın sağ ve sol beki olması Fenerbahçe' nin beklerinin etkinliğini gösteriyor. Gökhan'ın son vuruşu da müthişti. Bu golden sonra oyun Fenerbahçe'nin insiyatifinde geçti. 2. yarı Kazım ve Emre oldukça etkiliydiler. Geçen seneden sonra ikisi de müthişler bu sezon. Fenerbahçe adeta iki yetenekli oyuncu transfer etmiş gibi. Bu ikilinin etkili performansıyla oldukça rahat geçti ikinci yarı. Semih yaptığı koşularla tehlikeler yaratsa da (bir de penaltı golü var) forvet ikilisinin çok etkili olduğunu söylemek güç. Güiza kafasını biraz daha kaldırmalı. Özer Hurmacı'dan çok şeyler bekliyorum. Biraz geç girdi; ama yavaş yavaş da olsa maç temposu kazanması gerek. Kısaca her yönden zor geçmesi gereken deplasmanın sorunsuz atlatılması güzel. Takım her yönüyle geçen senenin üstüne koymuş. Bir tek Bilica "error" veriyor. Önder daha çok tercih edilmeli bence.

Çoğu Fenerbahçe taraftarının hayalindeki tablo belliı: Tuncay'ın dönüşüyle Andre Santos'un Carlos'un yerine çekilmesi. Şayet bu hamle olursa zaten dinamo gibi olan sağ koridordan bir eksiği kalmayacak solun da. Bunun üzerine de Lugano ve Özer form tuttuklarında, Alex ve Mehmet Topuz da iyileştiğinde Fenerbahçe tarihinin en "taş gibi" takımlarından birine sahip olacak. Benzer bir havaya sahip Galatasaray'da da durum böyle. Muhteşem bir şampiyonluk yarışı bizi bekliyor gibi.

Hiç yorum yok: