3 Temmuz 2008 Perşembe

Sonics Oklahoma' ya

Katrina kasırgası Hornets'ı organizasyonunu Oklahoma'ya taşıdığında Oklahoma bir NBA takımına gayet güzel ev sahipliği yapabileceğini herkese göstermişti. Şehir halkı kısa süren o macerada Hornets'ı hiç yalnız bırakmamıştı. Hornets evine geri döndükten sonra da bu şehrin bir takımı hak ettiği konuşulmaya devam etti. Bir süredir Seattle'dan taşınmak için yer arayan Sonics organizasyonu ise 1 senedir devam eden çalışmaların sonucunda Oklahoma'ya taşınmaya kara verdi. Resmi açıklama dün yapıldı. Seattle halkına da teşekkür etmeyi ihmal etmediler tabii. İşin ekonomik boyutu biraz karışık ama. İptal edilen pek çok kontrat olduğu için herkes birbirine milyon dolarları dökecek. Kolay değil tabii şehir değiştirmek.

Oklahoma'daki Ford Center bundan sonra Sonics'in yeni evi.

David Stern de yaptığı açıklama da NBA' in Seattle şehrini birinci sınıf bir basketbol şehri olarak görmeye devam ettiğini ve yapılacak yeni ve modern bir salonla yeniden bir NBA takımına ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

Aslında böyle durumlar taraftarlar için çok kötü bir durum. Mesela doğduğundan beri Sonics'i tutan bir taraftar ne yapsın? NBA böyle bir yer işte.

Peki adamların beğenmediği Key Arena gibi bir salon bizim ülkede var mı? Tabii ki hayır.

Hiç yorum yok: