30 Haziran 2008 Pazartesi

Campeones!

Uzun yıllardır bu denli hak eden bir takımın böyle büyük bir kupayı kazanması görülmemiştir sanırım. İspanyollar turnuvanın başından sonuna kadar her maçta üst düzey oynadılar. Turnuva boyunca bölgesinde sırıtan hiçbir oyuncuları olmadı. Finalde de Almanlara sahayı dar ettiler. zaten. 1-0 lık skora aldanmamak lazım. Maçın ilk 10 dakikası ve Kuranyi girdikten sonraki cesaretle yine bir 10 dakikalık kurulan baskı dışında bir varlığı yok Almanların. Aragones kurt hoca, o baskılara bir cevabı hep oldu. İspanyol orta sahası makina gibi. Asıyla yedeğiyle hemde. Rakibi ortada bitiriyorlar her maçta. Villa'nın yokluğu sorun yaratmayacak gibiydi; ama Fabregas bekleneni veremeyince aradılar. Torres'i attığı o gol olmasa hayal kırıklığı listesine koyabilirim. Biraz da Aragones'in onu 80 olmadan oyundan çıkarma takıntısının etkisi olsa da bu turnuvada çok iyi oynadığı söylenemez. Tabii attığı gol söylenecek bütün olumsuz lafları çöpe atmaya yeter de artar bile. Lahm'ı paçoza çevirdi. Senna-Xavi-İniesta üçlüsü her zamanki gibi çok iyidi. Zaten bu takımın oturmuş bir sistemi var. Belli bir seviyenin altına da hiç düşmüyorlar.

Alman tarafı ise pek iç açıcı değil. Arshavin' den sonra Podolski 'ye de nefes aldırmadı İspanyollar. Ballack 2 gündür antreman yapmıyor, çok etkisizdi. Maçtan önce herkesin ortak bir görüşü vardı, "Almanlar pozisyonları duran toplardan bulur". Schweinsteiger bütün duran topları dağa taşa atınca oradan da etkili olamadılar. Metzelder'e tahammül etmek gerçek bir sabır seviyesi istiyor. Ben sayamadım kaç defa ama en az 3 kere topla ileri fırları,kaptırdı ve takımına kontra atak yedirdi. Antrenör ben olsam bu maçın kasedini kafasına vururdum. Löw çift forvete dönerek zaten sallanan Alman ortasahasını çökertti. Kuranyi hayatımda gördüğüm en "tıraş" forvet. Overrated ların kralı. Gomez desen zaten turnuvanın en kötü 11 inin banko oyuncusu. Hal böyle olunca yenilgi de kaçınılmaz oldu zaten. Fark yemediklerine dua tsinler.

44 yıllık hasreti dindirmiş oldu İspanyollar. 2010 un da kafadan favorisi şu anda İspanya. Kadro genç zaten, yolları daha uzun. Turnuvanın yıldızı Ramos maçtan sonra Puerta'nın resminin olduğu t-shirt le "büyük adamsın " dedirtti. Platini madalyasını verirken Ballack' a artık 1. ol kardeşim türü bir şeyler söyledi sanırsam. 70 lik Aragones'i havaya fırlatıyordu en son İspanyollar.

STAT: Ernst Happel
HAKEM: Roberto Rosetti

ALMANYA: Lehmann, Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm (dk.46 Jansen), Schweinsteiger, Frings, Ballack, Hitzlsperger (dk.58 Kuranyi), Podolski, Klose (dk.78 Gomes)
İSPANYA: Casillas, Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila, Senna, Iniesta, Xavi , Silva, Fabregas (dk.63 Alonso), Torres (dk.78 Guiza)

GOL: Torres (dk. 33)
SARI KART: Ballack,Kuranyi (Almanya) Casillas, Torres (İspanya)

Hiç yorum yok: