30 Haziran 2008 Pazartesi

Euro 2008 'in Ardından

Her turnuvanın sonunda aynı şeyi diyoruz, "ne kadar da çabuk geçti". Mühim olan nasıl geçtiği ama. 3 ay oynanacak bir Euro 2004 e tercih etmeyecek insan var mıdır bu turnuvayı? 2004 ün defans ağırlıklı sıkıcı turnuvasının tam tersi oldu bu sefer. İzleyen herkes keyif almıştır muhtemelen. Şampiyon da son yıllarda gördüğüm en komple takım İspanya oldu. Rusya ve Türkiye bu turnuvanın güzel sürprizleriydi. Hollanda her zamankinden de fiyakalı başlamasına rağmen sonunu yine iyi getiremedi. Arshavin duvarına tosladılar. Dünya Kupası finalistleri Fransa ve İtalya çöktüler. Donadoni ve Domenech'e kapı gösterildi. Aslında esas çöken grupta "0" çeken Yunanistan ve Rehhagel'di. İyi de oldu çöktükleri. Avusturya kendisiyle dalga geçenlerin yüzünü oyunu ve mücadelesiyle kızarttı ama bunu maç skorlarına yansıtamayınca 1 puanda kaldı. Tarihe en kötü ev sahibi olarak geçmiş oldular o bir puanla. Hırvatistan benim turnuva öncesi çok şey beklediğim bir takımdı. Onlar da Türk büyüsüne takıldılar. Almanlar iyi gözükmeselerde her turnuvada olduğu gibi yine derece elde etmeyi başardılar. Arshavin benim izlemekten en keyif aldığım oyuncuydu.

Bu denli iyi oyuncunun çıktığı bir turnuvada en iyi 11 yapmak kolay olmaz ama bir deneyelim. Artık İspanyollar için bir efsane haline gelen Casillas kalede. Ramos'u buraya almazsak odunla dövülmeyi hak ediyoruzdur. Stoperde Puyol'u hiç düşünmeden koyarım. Yanına gelecek adam Chiellini mi Marchena mı karar vermek zor. Chiellini'yi alalım Marchena' yı kulübeye yollayalım. Sol bekte Zhirkov İspanya maçı dışında çok iyidi. Yedeğine oradan van Bronchorst. Savunma 4 lüsünün önüne Senna'yı bir koymak lazım. Onun önü karışık işte. Sneijder, Podolski, Schweinsteiger, Xavi, Iniesta, Silva biraz da Hamit iyiydiler. Aslında İspanyol orta sahasını buraya toptan koysak sırıtmazlar ama bireysel olarak değerlendirme yaptığım için Podolski, Schweinsteiger ve Sneijder' i alıyorum. İspanyollar'a haksızlık olur bu ama ne yapalım. İleride Arshavin banko. Yanına Semih mi, Villa mı, Pavlyuchenko mu karar veremedim. Semih 'in attığı goller diğerlerine göre daha kritik olduğu için onu seçiyorum. Villa o 3 golü tek maçta atmasa onu koyardım ama dediğim gibi gollerin geldiği anların önemi yüzünden Semih'i koyuyorum.

Casillas
Ramos-Puyol-Chiellini-Zhirkov
Senna
Schweinsteiger-Sneijder-Podolski
Semih-Arshavin
Yedekler: Xavi, Iniesta, Silva, van Bronckhorst, Marchena, Villa, Pavlyuchenko.
Turnuvada hayal kırklığı yaratanlar deyince aklıma ilk Toni, Gomez, Henry, Ronaldo, Perrotta, Nikopolidis isimleri geliyor.
İnşallah 2010 da bundan da güzel ve keyifli bir turnuva izleriz.

Hiç yorum yok: