22 Haziran 2008 Pazar

Hollanda 1 - 3 Rusya (Uzatma)

Bu ne ilginç turnuvaymış kardeşim. 3. çeyrek final maçında da grup birincisi evine döndü. Bugün İtalya İspanya'yı yollarsa evine çok ilginç bir durum oluşacak. Bu maç üzerinde öncelikle Arshavin' den bahsetmek lazım. İlk iki maçta cezası nedeniyle yoktu, 3. maçla başladı turnuvaya. Ancak öyle böyle bir 3. maç değil. O maçı ve Rusya'nın performansını gördükten sonra Rusya Hollanda' ya problem çıkarır demeyen var mıdır? Hollanda elbette bir adım öndeydi ama olaya Guus Hiddink faktörü de eklenince portakalların tedirgin olması doğaldı.. Hiddink sihirbaz gibi adam. Son 5 büyük turnuva da da takımlarını gruptan çıkarmayı başarmış. Hiçbiri de dev ülkeler değil. Öğrencisi Van Basten'i de mat etti zaten dün. Arshavin ve Pavlyuchenko turnuva sonrası transferin en gözde isimleri olacaktır kuşkusuz. Özellikle Arshavin. Dün yine nefis oynadı. Biraz gerçekçi olma zamanı. Şimdi yarı finaldeki iki sürprize bakın. Biri sadece son dakika golleriyle buraya gelen ne oynadığı futbolun güzelliğiyle ne de başka bir şeyle sadece balıyla öne çıkan Türkiye, diğeri bu müthiş Rusya. İnsanlara Türkiye'nin nesinin sempatik geldiğini anlamıyorum açıkçası. 4 sene önceki Yunanistan'ın savunma yapamayan versiyonu ama bir şekilde burada. Diğer taraftan Rusya gümbür gümbür geliyor.

Başka olaylara çok daldık maçı unuttuk. 120 dakika boyunca daha etkili olan Rusya'ydı. Boulahrouz kızının acısına rağmen çıktı 11 de oynadı. İyi oynayabildi mi? Hayır, fazlasını da beklememek lazımdı zaten o moralle. Ruslar bütün maç döktürdükten sonra işte yarı finaldeyiz nidaları atarken Nistelrooy bir yan topta ortaya çıktı. Bu adam bunları hep yapıyor. Sonraki 30 dakika ise tam bir Rusya şov. Portakallar tamamen oyundan düştüler uzatmalarda. Ruslar bir ara kim daha çok kaçıracak yarışına girselerde sonlara doğru golleri buldular ve "hadi evinize"
dediler. Hollanda bu, makus kaderidir zaten.

Rusya kupayı alır mı? Sihirbaz Hiddink en sonunda amacına ulaşır mı? Büyük sürprizlere hazırlıklı olun derim ben.

STAT: St. Jakob Park
HAKEMLER: Lubos Michel, Roman Slysko, Martin Balko (Slovakya)
HOLLANDA: Van der Sar, Ooijer, Mathijsen, Boulahrouz (Dk. 54 Heitinga), De Jong, Van der Vaart, Van Bronckhorst, Sneijder, Engelaar (Dk. 62 Afellay), Van Nistelrooy, Kuyt (Dk. 46 Van Persie)
RUSYA: Akinfeev, Kolodin, Ignashevitch, Anyukov, Zyryanov, Zhirkov, Semshov (Dk. 81 Bilyaletdinov), Semak, Saenko (Dk. 81 Torbinski), Pavlyuchenko (Dk 114 Yyhcev), Arshavin
GOLLER: Dk. 56 Pavlyuchenko. Dk. 112 Torbinski Dk. 116 Arshavin (Rusya), Dk. 86 Van Nistelrooy (Hollanda)
SARI KARTLAR: Dk. 51 Boulahrouz, Dk. 55 Van Persie, Dk. 60 Van der Vaart (Hollanda), Dk. 71 Kolodin, Dk. 103 Zhirkov, Dk. 111 Torbinski (Rusya)


1 yorum:

Blogspor dedi ki...

Rusya bir coştuuu pir coştu.Zaten İsveç maçında Hollanda'ya böyle bir sürpriz yapacak gibi geliyordu biz futbolseverlere.Hollanda'yıda kupadan ettiler...Helal olsun Rusya'ya...