10 Temmuz 2008 Perşembe

Aurelio

"F.BAHÇE ile FIFA’lık olacağız.. Ama FIFA öncelikle futbolcu haklarını koruduğu için Aurelio oynayabilecek.. Betis de FIFA ile temas kurdu, yoksa 3+1 yıllık sözleşme imzalamazlardı.. Aurelio yarın yeni takımıyla idmanlara başlayacak.. Ben Aziz Bey’i çok uyardım.. 6 ay önce 1.1 milyon Euro olan ücretinin iyileştirilmesini istedim.. Yıldırım ise ‘Aurelio’yu bizden kimse alamaz kardeşim, sen işine bak’ dedi.. İşler bu noktaya geldi.. Aurelio’nun kızdığı bir nokta da F.Bahçe’ye gelen her yabancının 3 milyon Euro’nun üstünde ücret almasıydı.. Aurelio ise sezonun bütün maçlarında oynamasına karşın, onların 3’te 1’i kadar para almayı gururuna yediremedi..”

“AURELIO Türkiye’de mutluydu. Ancak başkan Aziz Yıldırım’ın despot tavırları sabrını taşırmıştı.. Yıldırım, sürekli soyunma odasına girip kötü geçen maçların ardından futbolcuları fırçalıyordu.. Hele bir olay var ki, Aurelio’nun aklından çıkmıyor.. 2-0 kaybedilen Bursa maçından sonra başkan yine soyunma odasına girip ’Böyle devam ederseniz sizi pırasa gibi doğrarım, ayağınızı denk alın’ şeklinde çok sert bir uyarı yapmış.. Aurelio, her fırça sırasında soyunma odasında başını öne eğmekten bıktı, usandı.. Bana sürekli dert yanıyordu.. Ama yine de profesyonelliğinin gereği olarak sesini çıkarmıyordu..”

Bayram Tutumlu

Özkan Sümer onu zamanında Brezilya'nın sokaklarından 1.000 euro ya tav ederek getirmişti. Ondan sonraki hikayeyi herkes biliyor. Geçen sezonun ortasından beri gitmeyi kafasına koymuştu zaten. Çocuklarının eğitimi için diyorlar. Shevchenko'yu hatırlattı bana o da giderken çocuklarım için türü laflar gevelemişti. Bence esas neden yukarda yazanlar ve Aurelio'nun İspanya'da oynamak gibi bir hayali olması. 31 yaşına geldi. Ya şimdi ya hiç olacaktı o da son şansını kullandı. Tabii Bayram Tutumlu'nun da Fenerbahçe Aurelio ilişkisini yokuşa sürdüğünü göz önüne almak gerek. Kaldık Maldonado, Deniz ve Selçuk ile. Deniz' e okey de diğer ikisiyle olmaz. Zico gibi lüzumsuzca ısrar edeceğini düşünmüyorum Aragones'in Maldonado konusunda. Selçuk dengesizin Allahı. Takıma bir ön libero şart oldu. Mevcut kadro seneye ortada göçecek gibi.

Hiç yorum yok: