21 Ağustos 2009 Cuma

Ayıp


Herkes "Semanya erkek mi" diye tartışadursun Usain Bolt tarih yazmaya devam ediyor. 100 metre rekorundan sonra fırından şimdi de 19.19'luk dereceyle 200 metre rekoru çıkardı. Diğerlerine ayıptır.

20 Ağustos 2009 Perşembe

Bu Erkek Ayol

Dünya Atletizm Şampiyonası yetkilileri de aynı cümleyi kurmuş olacaklar ki bayanlar 800 m şampiyonu Caster Semenya' ya cinsiyet testi yaptırma kararı aldılar. Gerçi daha önceden alınmış ama sonuçlar finale yetişmediği için Semenya çıkıp altınını almış. Diğer atletlere sağladığı ezici üstünlüğü (yarışta da en yakın rakibine epey fark atmasını) düşünürsek haklılar bu testi yaptırmakta. Eğer doğuştan gelen hormon bozuklukları varsa dereceleri ve madalyası kabul görecek; ancak sonradan hormon müdahelesiyle bu hale geldiyse o zaman sorun başlıyor işte. Öyle bir sonuç çıkarsa git erkeklerle yarış mı diyecekler bilinmez tabii.

Resme bakınca insanın "bildiğin erkek" diyesi geliyor yalnız. Rachel McAdams'ın üstüne gitmedi bu.

Rachel McAdams


Viva la Vida

Acetoblog'da Bülent Timurlenk abimiz Guardiola'nın Coldplay hayranlığı ve takım otobüsünde sürekli Viva la Vida' nın dinlenmesinden bahsetmişti. Bu yaz gittiğim şehirlerden biriydi Barcelona. E Barcelona'ya gidip Nou Camp ve tesislerini gezmemek olmaz tabii. Bu fotoğraf Barcelona müzesinin baş köşesinden. Bu sene kazanılan bütün kupaları dizmişler (hokey, hentbol ve daha bütün spor dallarında kazanılan kupalar da var). Köşenin yıldızları da bu üç kupa tabii ki. Hemen yanında bulunan ekranda 6-2 lik El Clasico, Şampiyonlar Ligi finali, Kral Kupası finali ve Barcelona'nın şampiyonluğu garantilediği Deportivo maçı görüntüleri var. Şenlikli geçen sezona ayrılmış güzel bir köşe. Fon Müziği? Viva la Vida elbette.

18 Ağustos 2009 Salı

Aptalca Sorunlar

Efendim günlerdir yaşadığım internet problemler nedeniyle bloga hiçbir şey yazamadım malum. Haftanın 5 günü olmayan rezil bir internet bağlantısı var. Gidip - gidip geliyor sürekli. Bağlandığı kısa dakikaları yakalarsam şanslı hissediyorum kendimi. Bilgisayarcılarda sürekli gidip geliyorsa yapabileceğimiz bir şey yok telekom'dan kaynaklanıyor dediler. Nasıl çözeceğimi bilemiyorum şu anda. Düzelince doğru dürüst yazmaya başlarım (düzelirse tabii). Telekom bir kez daha lanet okutacaksın kendine.